The taste of the North Shore

IMG_1902

IMG_1909

IMG_1912

I etterkant av turen min til Hawaii, har jeg fått en større og voksende interesse for plantebasert mat. På Hawaii fikk jeg oppleve hvordan de lokale bruker den veldig lokale maten i hverdagen – og hvordan de er nesten helt uavhengige av det som importeres fra andre steder i verden. I tillegg lærte jeg mye om hvordan kjøtt ikke spiller noe rolle what so ever i manges liv. Nettopp fordi de har en plantebasert matvane, hvor det er planter, frukter og bær som spiller hovedrollen. Og det er så fantastisk! Og heldigvis har jeg tatt med opplevelsene mine hjem, konvertert dette til kunnskap gjennom å lese meg opp og prøvd meg frem på ulike matretter.

Det kommer vel neppe som et sjokk for mange av jeg elsker acaibowls. Og på Hawaii gikk det aldri en dag uten at jeg tuslet ned på Banzai Bowls for å nettopp få meg en stor acaibowl. I går fikk jeg endelig prøvd meg frem på ulike oppskrifter for å finne tilbake til den fantastiske smaken jeg opplevde på Hawaii.

Ingredienser

0,5 dl Guava Juice

En håndfull frosne bananer

En håndfull jordbær

En teskje acaipulver

En teskje mørk sjokolade/kakaobiter

Det beste med acaibowls er å kunne velge toppingen selv! Og jeg elsker topping. Som oftest bruker jeg granola som en stor del av toppingen – bare for å få noe mettende som topping. I tillegg bruker jeg mine favorittbær og -frukter: banan, jordbær og kiwi. Til slutt topper jeg det hele med kokosmasse og honning. Yum!


After my trip to Hawaii, I’ve gotten a bigger intrest for a plantbased diet. In Hawaii I got to experience how the locals use the very, very local food in their everyday diet – and how they’re almost completly independent from other, imported products. I also learned a lot about how meat doesn’t have any role in people’s life. Just because they have a plant based diet, where plants, fruits and berries are the main character. And that’s so amazing! And luckily I’ve brought my experiences home, converted it to knowledge thorugh lots and lots of reading. 

I think no one is very shocked by the fact that I love acaibowls. And in Hawaii a day didn’t go by without my walking down to Banzai Bowls to get myself a huge bowl of acai. Yesterday I finally tried some different recipes to get back to the amazing taste I experienced in Hawaii: the taste of North Shore. 

Ingredients

0,5 dl Guava Juice

A handfull of frozen bananas

A handfull of strawberries

1 tps of acai powder (or acai purée)

1 tsp of cocoa nibs

The best part of any acaibowl, is to chose the topping your self! And I love toppings! I mostly use granola as a big part of my topping, just to get something that’ll fill me up for a while. And of course I use some of my favorite berries and fruits: banana, strawberries and kiwi. And last but not least, I top it all of with some grated coconut and honey! Yum! 

 

Leave a Reply